Bojanic om Hammarbys problem: ”Tråkigt, fan ska vigöra?”

Darijan Bojanic efter Bajens seger mot Falkenberg

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Hammarby föll ihop mot division 1-laget Falkenberg.

– Det är tråkigt. Fan, vad ska vi göra? Darijan Bojanic efter segern.Seger och tre poäng.

Ändå var det inga glada miner efter 2–1 hemma mot Falkenberg. Tränare Marti Cifuentes försökte muntra upp besvikna spelare i Hammarbys omklädningsrum och påminde om att de trots allt vunnit matchen.

För irritationen var rätt stor. Mycket för att Bajenspelarna känner igen problematiken. Hammarby har de senaste två åren haft svårt att leverera en jämn prestation över en hel match. Inte sällan bjuder laget på karnevalfotboll bara för att senare helt säcka ihop vid en motgång.

Så också mot Falkenberg. Division 1-laget störde Hammarby rejält efter paus och hade faktiskt bud på en kvittering. Björn Paulsen uttryckte sig tydligt om de återkommande formdipparna.

– Det var så förra året också. Vi har en hög nivå i oss, men också en väldigt låg nivå. Då är vi verkligen dåliga. Vi måste hitta jämnheten i matcherna. Det säger Marti också.

”Blir vi nonchalanta?”

Darijan Bojanic hade svårt att förstå hur lagets spel, som alla var nöjda med före paus, kan vara så instabilt.

– Vi är väldigt dominanta i första. Jättebra återerövring och vi tar tillbaka bollen snabbt. Vi kunde attackera hela tiden. Sen i andra vet jag inte vad som händer. Det är tråkigt. Fan, vad ska vi göra liksom? Men vi får ta lärdom. Det är trist att det sker.

Vad beror det på?

– Jag vet inte, inte på rak arm. Kanske är det tempot? Eller att vi blir nonchalanta? Vi kanske tror att matchen är klar? Det kan bero på olika saker.

En spelare som Astrit Selmani var glad över segern men likt lagkamraterna bekymrad över den andra halvleken. Dessutom reste han vissa frågetecken kring sin egen roll i matchen och var klart frustrerad över delar av spelet.

– Vi får inte in bollen i boxen utan rullar runt den. Det händer ingenting. Vi kommer fram till boxen men sen kommer inte bollen in. Utan man får bara jobba tillbaka igen. För min del handlar det om att ”pinna” fast två mittbackar och stångas i 95 minuter.

”Ett jävligt osynligt jobb”

Hur är det som center att inte få rätt bollar att jobba med?

– Klart det finns en frustration. Vi får lita på att bollarna kommer till slut men i dag var mitt jobb att pinna fast mittbackarna så att de inte kan kliva upp på våra ”tior”. Det är ett otacksamt jobb och jobbigt. Ett jävligt osynligt jobb när man möter ett sånt här lag, säger Selmani och fortsätter:

– Jag sprang hur mycket som helst. Men mest för att öppna ytor. Det är inte jättekul, men så är det väl i vissa matcher.

”De slåss mot jättar”

Centern menar att det är stor skillnad på hans roll under Cifuentes jämfört med tidigare tränare, samtidigt som Selmani betonar att han tror på spelidén.

– Det handlar om att ligga centralt och låsa in bollar. Ge ytorna till våra ”tior”. Jag ska inte droppa ner där tiorna ska vara. Så det blir lite svårt för mig i matcher som den här.

BK Häcken vann sin match i gruppen med hela 13–0 mot Ytterhogdal. Det sätter Hammarby i en halvprekär position inför fortsättningen. Vinner de inte stort mot Ytterhogdal är de regerande cupmästarna sannolikt piskade att slå förra årets finalmotståndare i den sista matchen.

– Vi har full respekt för Ytterhogdal. De är i svenska cupen och ska slåss mot jättar. Vi måste respektera dem och inte tror att vi är något.

Siktar ni på 14–0?

– Nej. För gör vi det så kommer vi inte vinna alls.

Publisert:

sportbladet

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

newsletter illustration

We want to give thanks to the writer of this short article for this awesome content

Bojanic om Hammarbys problem: ”Tråkigt, fan ska vigöra?”

Cool N Spicy